Vragen?

Veel gestelde vragen:

Inschrijven:

a.       Hoe schrijf je jezelf in bij Zorg Interim?

Je kunt solliciteren via de website van Zorg Interim ( www.zorginterim.nl ), of je CV en motivatie mailen naar zorg.interim@omring.nl.
Als je hebt gesolliciteerd, wordt er contact met je opgenomen en kunnen we in afstemming met jou een kennismaking/inschrijving inplannen in Hoorn of Den Helder.

b.      Ingeschreven? Hoe nu verder?

Als je bent ingeschreven, stemmen we met je af hoe nu verder.

  • Je kunt op aangeboden diensten reageren per mail.
  • Je kunt bij 1 locatie voorgesteld worden, om met hen diensten af te stemmen.
  • Je kunt ook een combinatie hier in gaan zoeken.

Werken via Zorg Interim:

a.       Urenbriefjes aanvragen

Als je geen urenbriefje hebt voor de locatie of het team waar je gaat werken, dan geef je dit per mail aan welk urenbriefje je mist. De urenbriefjes voor de komende week worden zondagnacht voor je aangemaakt.

b.      Urenbriefjes invullen, wanneer?

We adviseren om je urenbriefjes in het weekend in te vullen en goed te keuren. De locatie of het team heeft dan maandag, en uiterlijk tot dinsdagochtend 12.00uur om deze te bekijken en goed te keuren (of af te keuren). Wanneer je ziet dat je uren nog niet zijn goedgekeurd, laat het de locatie of ons dan weten voor dinsdagochtend 12.00uur. Zo kunnen we ervoor zorgen dat je die week nog uitbetaald wordt.

c.      Urenbriefjes invullen met kilometervergoeding

Als je in de Thuiszorg werkt, mag je je kilometers declareren.

  • De eerste 10 kilometer zet je bij € 0,15.
  • De overige kilometers zet je bij € 0,19, én bij € 0,08.
  • Bij telefoonkosten (€ 0,23) noteer je het aantal telefoontjes die je gepleegd hebt, als dit het geval is.

d.       Urenbriefjes ingevuld, maar niet goed

Let op dat bij sommige diensten een pauze zit en dat je deze ook invult. Begin je eerder dan eigenlijk is afgesproken, of blijf je langer in overleg met de locatie of het team, noteer dan in het veld “opmerking” met wie je dit hebt afgesproken.

e.        Urenbriefjes niet goedgekeurd

De locatie of team kan je urenbriefje afkeuren. Je krijgt hier een bericht (e-mail) van, gestuurd vanuit het systeem. Pas het urenbriefje aan, waar nodig. Of bel even met de locatie, met het team of met Zorg Interim om af te stemmen, als je er niet uitkomt.

f.       Wanneer geen urenbriefjes invullen

Ben je ziek of heb je verlof opgenomen? Deze uren mag je niet invoeren op je urenbriefje. Deze uren verwerken wij voor je handmatig.

g.      Verlof opnemen

Over je gewerkte uren bouw je wettelijke en bovenwettelijke vakantieverlof op. Wil je verlof opnemen? Stuur ons een mail of brief met de aantal uren dat wilt opnemen en in welke week jij deze wil laten uitbetalen. Je uren zullen wij dan handmatig verwerken en uitbetalen.

Wil je weten hoeveel verlof je hebt? De actuele stand staat op je laatste loonstrook bij vakantie-uren en bovenwettelijk verlof. Deze bij elkaar opgeteld zijn je totaal aan verlofuren wat je zou kunnen opnemen.

h.        Vakantiegeld

Vakantiegeld betalen wij uit in mei of binnen 6 weken nadat je contract is geëindigd.

i.        Loonheffingskorting, uitleg

Iedere werkende Nederlander betaalt loonheffing over zijn gewerkte uren. Je mag bij 1 werkgever of stage loonheffingskorting toepassen. Je betaalt dan minder loonheffing.

Als je geen andere baan hebt of stage loopt, dan kun je je loonheffingskorting bij Zorg Interim “aanzetten”.

Als je wel een andere baan hebt of je loopt stage, bekijk dan waar je het meest verdient.

Waar je het meest verdient, kun je het beste je loonheffingskorting “aanzetten”.

j.      Loonheffingskorting aanpassen?

Wil je je loonheffingskorting aanpassen, doordat je stage stopt of start of doordat je andere baan stopt of start, kun je een loonheffingskorting-formulier opvragen bij Zorg Interim om dit aan te gaan passen.

Uitbetaling via Zorg interim:

a.       Wanneer wordt er uitbetaald?

De verloning wordt elke dinsdag om 12 uur gedraaid. Je krijgt je loonstrook uiterlijk donderdagochtend toegestuurd. Donderdag worden de lonen overgemaakt en afhankelijk van de bank staat deze uiterlijk vrijdag op je rekening.

b.      Ik heb geen loonstrook gekregen, en nu?

Als je je uren hebt ingevoerd, hou dan maandag/dinsdagochtend in de gaten of deze op tijd goed zijn gekeurd door de locatie of door het team. Als je geen loonstrook hebt ontvangen, dan zijn je uren niet meegegaan met de verloning. Als je uren niet op tijd zijn goedgekeurd door de locatie kun je de locatie benaderen om dit alsnog te doen. Als je er niet uit komt neem dan voor dinsdag 12 uur contact op met Zorg Interim. Als wij voor 12 uur iets vernemen dan kunnen we er nog voor zorgen dat de uren alsnog meegaan met de verloning van die week. Als je op dinsdag na 12 uur contact met ons opneemt betekend dit dat de uren de week erna meegaan in de verloning.

Ziekmelden bij Zorg Interim:

a.       Hoe werkt de ziekmelding?

Als je ingepland staat op een dienst en je kunt deze door ziekte niet invullen, neem dan zo snel als mogelijk contact op met de locatie of het team om dit aan te geven.

b.      Hoe meld ik me ziek bij de locatie?

In het informatieboekje wat je bij je inschrijving hebt meegekregen, staan alle telefoonnummers van de locaties en teams. Deze kun je gebruiken om contact op te nemen, en je ziekmelding door te geven.

c.       Hoe meld ik me ziek bij Zorg Interim?

Als werknemer heb je de plicht om je ook zo snel mogelijk bij Zorg Interim (als werkgever) ziek te melden. Dit kun je telefonisch doorgeven op werkdagen tussen 8.30uur en 17.00uur (of per mail in het weekend). Een ziekmelding die achteraf gedaan wordt, kunnen we niet verwerken. Je 1e ziektedag gaat pas in als wij je melding hebben ontvangen of de tijdregistratie van je mail als je in het weekend ziek bent geworden.

d.      Ziekte-uren, hoe worden deze verwerkt?

De ziekte-uren verwerk je niet in je urenbriefjes! Zorg Interim berekent op basis van je gewerkte uren een gemiddelde en dit is hetgeen wat er uitgekeerd wordt.

e.       Hoe meld ik me weer beter bij Zorg Interim?

Wanneer je weer beter bent, meld je dit (telefonisch of per mail) bij Zorg Interim en eventueel bij de locatie waar je werkzaam bent.

Systemen Omring:

a.      Omringplein

Binnen Omring is er een intranet-pagina (Omringplein) beschikbaar waar veel informatie wordt gedeeld over locaties/teams/noviteiten/storingen/etc. Locaties, afdelingen en teams hebben ook eigen pagina’s waar je voor aan kunt melden om te volgen.

Je kunt hier dan informatie lezen of berichten op achter laten, wat alleen voor de afdeling te lezen is.

Als je toegang hebt gekregen voor de systemen van Omring, staat er in je e-mail een activatiemail hiervoor.

b.       AFAS

Dit is het basis-(personeels)systeem binnen Omring. Vanuit hier krijg je een personeelsnummer en een Omring e-mailadres als je wordt aangemeld voor de systemen van Omring. Bij aanmelding krijg je vanuit hier ook de verdere CURA en/of Careware-rechten.

c.      CURA

Dit is het systeem waar Omring mee werkt om te rapporteren en rapportages te lezen/registreren (elektronisch cliënten dossier, ECD).

Als Helpende, Helpende Plus, IG’er of Verpleegkundige zul je hier mee gaan werken, wanneer je bij de locaties of teams wordt ingezet.

Heb je voor een locatie/team geen rechten om het ECD te lezen, geef dit dan aan bij Zorg Interim.

d.       Careware

Dit is het route-systeem waar Omring mee werkt in de Thuiszorg. Als je bent ingepland op een dienst in de Thuiszorg staat hier de route voor je klaar die je gaat werken.

Staat er geen route voor je klaar, neem dan contact op met het team waar je gaat werken.

e.        Roosterplanning

Als je rechten krijgt voor een locatie of team, wordt je toegevoegd in Roosterplanning onder dit team. Het team of de locatie kan je dan in het rooster plaatsen.

Rechten aanvragen locaties Omring:

a.       Ik heb geen rechten voor CURA, en nu?

Als je geen rechten hebt voor CURA , dan ben je niet (juist) aangemeld voor de systemen van Omring, of je bent nog niet ingelogd op de systemen van Omring.

Neem dan contact op met Zorg Interim, om na te vragen waar dit aan ligt.

b.      Ik kan wel in CURA, maar heb niet de juiste rechten voor de locatie waar ik werk.

Als je niet de juiste rechten hebt voor een locatie of team, kun je dit (per mail) aangeven bij Zorg interim

c.       Ik ga niet meer bij een locatie werken, en heb te veel rechten voor de locatie.

Als je niet meer bij een locatie of team gaat werken, maar je kunt nog wel de cliënten inzien? Geef dit dan aan bij Zorg Interim.

d.      Ik heb wel de juiste rechten en kan inloggen, maar ik kom CURA niet in.

Neem contact op met ICT Helpdesk (0229-206977), om de storing te laten verhelpen.

Overname naar Omring:

a.       Ik wordt benaderd door een locatie of team om bij hen vast te gaan werken.

Als je wordt benaderd door een locatie of team is dit uiteraard fantastisch om deze vastigheid aan te gaan binnen Omring. Zorg Interim kan hierin adviseren (contractueel) om dit snel te bewerkstelligen.

b.      Hoe geef ik dit aan Zorg Interim door?

Als je afgestemd hebt met de locatie wanneer je wordt overgenomen, dan moet je formeel je arbeidscontract opzeggen, dit mag je schriftelijk (per mail) naar ons opsturen.

c.       Wanneer wordt alles afgerond binnen Zorg Interim?

De opzegdatum/einde contractdatum is voor ons ook de verwerkingsdatum van de afronding van je contract. Uiterlijk binnen 6 weken na je uit-dienst-datum worden je opgebouwde reserveringen (vakantiegeld, vakantie-uren en bovenwettelijk verlof) aan je uitgekeerd.

 

Scholing via Zorg Interim:

a.       E-learning / Leerplein

Wanneer je bevoegd en bekwaamheden niet helemaal meer up-to-date zijn, kun je in afstemming met Zorg Interim aangemeld worden voor e-learning. Je krijgt dan toegang tot Leerplein en kunt dan met aangeboden e-learning aan de slag. Deze onderdelen rond je af, door de eindtoets met positief resultaat te maken

b.      Proeves van bekwaamheid

Voor een aantal onderdelen van de bevoegd en bekwaamheden dien je een proeve van bekwaamheid te doen. Je kunt je hiervoor aanmelden via Zorg Interim of Leerplein.

c.       Helpende Plus-cursus

Ben je Helpende, dan bieden wij 1 á 2 x per jaar de Helpende Plus-cursus aan.

Deze zal 1 dagdelen zijn, en heeft een landelijk erkend karakter. Door het sturen van een motivatie kom je in aanmerking hiervoor en stemmen we met je af of je hiervoor in  aanmerking zou kunnen komen.

Als je gaat starten met de Helpende Plus-cursus sluiten we een studieovereenkomst met je af. Hierin worden de afspraken, rechten en plichten aangegeven.

d.      IG-opleiding

Minimaal 2 x per jaar wordt vanuit Omring en Flying Nurses de IG-opleiding aangeboden. Dit wordt kenbaar gemaakt via allerlei kanalen, waaronder de Omring-vacature pagina. Je kunt hier dan ook een job-alert voor aanmaken om je interesse kenbaar te maken.

Als je interesse binnen is, wordt je aan de hand van je CV en motivatie uitgenodigd voor een capaciteiten-/AMN-test en sollicitatie.

Naar aanleiding van je test en sollicitatie wordt bepaald of je kan gaan starten en in welke variant van de opleiding (BBL 2-jarig/BBL 3-jarig of zij-instroom)

e.       Verpleegkundige opleiding

Omring biedt 1 x per jaar ook de verpleegkundige opleiding aan.

Dit wordt kenbaar gemaakt via allerlei kanalen, waaronder de Omring-vacature pagina. Je kunt hier dan ook een job-alert voor aanmaken om je interesse kenbaar te maken.

Als je interesse binnen is, wordt je aan de hand van je CV en motivatie uitgenodigd voor een capaciteiten-/AMN-test en sollicitatie.